Talianska kuchyňa v našej zemi nestratí na popularite a nič nenasvedčuje tomu, že by sa to kedykoľvek mohlo stať. Nie je teda divu, že sa stále vytvárajú nové reštauračné zariadenia, ktorých menu sa zameriava hlavne na pizzu a cestoviny. Reštaurácie s takýmto profilom by mali byť vybavené vhodnými nástrojmi, ktoré umožnia servírovanie jedál najvyššej kvality. Čím by ste mali vybaviť taliansku reštauráciu?
Toto je pravdepodobne prvé zariadenie, ktoré príde na myseľ, keď sa niekto zmieni o talianskej kuchyni. Pece na pizzu sú veľmi dôležité, pretože ich typ určuje konečnú chuť jedla. V súčasnej dobe existuje na trhu veľký výber špecializovaných pecí na pizzu, avšak každá z nich má mierne odlišnú charakteristiku. Pred zakúpením tohto zariadenia sa preto vyplatí zoznámiť sa s vlastnosťami základných typov pecí. Ich konštrukcia sa štandardne skladá z vysoko kvalitnej ocele odolnej voči vysokým teplotám, poškrabaniu a preliačinám. Vnútrajšok je vyplnený šamotovými doskami, ch úlohou je dokonale udržiavať teplo vo vnútri komory. Okrem toho sa nachádza medzi vonkajšou a vnútornou stenou pece izolátor, ktorý zadržuje teplo vo vnútri pece. Najprv by ste mali premýšľať o tom, aká veľkosť pece na pizzu je potrebná na obslúženie vášho gastronomického zariadenia.
Jednokomorové pece sú kompaktné a ľahko sa používajú, ale ich schopnosti a vlastnosti nie sú menšie či menej účinnejšie ako väčšina zariadení v tomto segmente. Tieto pece sú vhodné do malých jednoizbových miestností alebo dokonca vo food truckách. Umožňuje ideálne pečenie pizze a nezaberá príliš mnoho priestoru v kuchyni. Gastromania.sk ponúka veľmi kompaktné jednokomorové pece, ako sú tie značky Hendi o rozmeroch 48x42x19,5 cm, ale tiež o niečo väčšia Redfox o rozmeroch 71x65x30 cm.
Sú dvojposchodové pece lepšie?
Dvojkomorová pec sa vyznačuje tým, že každá komora má svoj vlastný výhrevný systém, ktorý zaisťuje rovnomerné rozdelenie tepla v každej časti pece. Tento produkt síce zaberá viac miesta, ale zároveň je venovaný priestorom, pre väčšie množstvo hostí. Dvojkomorové pece dostupné na Gastromania.sk sú jednoduché na obsluhu a umožňujú nezávislé riadenie teploty oboch komôr. Toto riešenie je optimálne pre väčšinu malých reštaurácií. Pece na pizzu s viac než jednou komorou sa príliš nelíšia od menších náprotivkov. Najväčšia nezrovnalosť je ich veľkosť. Pokiaľ máte záujem o dvojkomorové pece, podívajte sa predovšetkým na značky Redfox a Hendi.
Príslušenstvo užitočné v pizzeriách – lopatky na pizzu
Pri vybavovaní lokálu potrebným vybavením by ste mali tiež premýšľať o náčiniach, ktoré uľahčia každodennú prácu. Jednu takouto maličkosťou sú lopatky na pizzu. Je to malá vec, ktorá pomôže kuchárom vytiahnuť horúcu pizzu z pece. Lopatky na pizzu dostupné na Gastromania.sk sú vyrobené z vysoko kvalitných materiálov (napr. z nerezovej ocele) a sú vybavené ergonomickými rukoväťami. Každý profesionál ocení produkt, ktorý nielen zrýchli prácu, ale tiež ju robia bezpečnejšou.