Nikdy viacej sa téme zdravá výživa nevenovalo toľko pozornosti ako teraz. Z každého televízneho kanálu na nás každý deň vyskočí niekto kto pre niekoho varí, kto hovorí čo všetko robíme zle a čo by sme mali robiť tak aby nám jedlo chutnalo a aby bolo zdravé. Ať je to ten alebo onen, každý z nich však najviac povie ” kuracie mäso “.
Verím týmto odborníkom aj preto, že športovci taktiež najviac jedia kuracie mäso. A neboja sa vydávať knihy o jedlách, všelijaké recepty. Dokonca o nich píš viac ako o svojich športových úspechoch. Pričom sa to ani nezdá, veď je to obyčajná kuracina, ktorá behá po babkinom dvore. Ale ruku na srdce, je príprava je najrýchlejšia a kurací rezeň, je to najdiétnejše jedlo aké môže byť. Čo sa týka mäsa.
A zo samotného kuraťa sa dajú pripraviť najlepšie jedlá. Každá žena vie pripraviť pečené kura, kurací paprikáš s haluškami, kura na smotane , vyprážané kura,rolky a iné. To sú tie najzákladnejšie a najobľúbenejšie. Čo vieme oceniť aj my muži. Moja dcéra mala jednoho času také obdobie, že nejedla nič len kuracinu a zeleninu. No čo sa dalo robiť, museli sme to s manželkou pretrpieť. Keď som si myslel, že to obdobie už skončí, pridala sa k nej aj manželka. Nič sa nedalo robiť. Musím však povedať, že aj keď v tom období je bolo u nás doma veľa, nejako som sa jej neprejedol a môžem ju ďalej. A keď prídeme na návštevu ku svokrovcom tak sa tiež podáva kuracina. Asi aby nám nechýbala. Nuž čo povedať, je to mäso , ktoré nikoho neurazí, je diétne a vraj má aj málo cholesterolu. Myslím, že toto mäso sa bude v našich domácnostiach objavovať stále. No možno treba vyskúšať aj iné recepty a nielen recepty našich starých mám. Možno trochu exotiky. Treba z indie. Ryža na kari a iné. Pokiaľ budú stále kurence, stále sa bude u nás doma variť kuracina. A to je asi dobre.